website-laten-maken

WordPress website

wordpress website

Een WordPress website is gemaakt met het populaire gratis CMS WordPress. dit maakt het mogelijk om zonder technische kennis een mooie website te maken. In dit artikel leggen wij uit hoe het installeren van WordPress in zijn werk gaat.

WordPress website maken?

Je wilt zelf een WordPress website maken maar weet niet hoe je moet beginnen? Je komt er niet uit en loopt tegen bepaalde problemen aan? Ben je van pan er mee te stoppen?Jammer.

wordpress wesbite maken handleiding

In deze handleiding vertel ik je stap voor stap hoe je zelf een mooie en functionele WordPress website kunt maken. En …. je kosten blijven beperkt.

3 stappen die je eerst moet zetten als je je eigen wordpress website maakt

Voor je kunt beginnen moeten eerst de volgende stappen worden doorlopen.

  • Domeinnaam registeren
  • WordPress hosting regelen
  • Het doel bepalen van je website

domeinnaam registeren

Denk van tevoren goed na over je domeinnaam, zorg ervoor dat de zoekterm waar je straks op gevonden wilt worden in je domeinnaam voorkomt. Een goede domeinnaam is niet te lang.

Ik adviseer je een domeinnaam vast te leggen bij Vimexx. Dat is een goede hostingpartij.

WordPress hosting regelen

Om je website straks soepel te laten draaien moet je goede, snelle en betrouwbare WordPress hosting regelen. Hier adviseer ik je ook om dat bij Vimexx te doen. De volgende belangrijke zaken zijn daar namelijk standaard inbegrepen:

Kies hier je webhosting pakket, het WordPress hosting plus pakket is uitstekend geschikt voor je nieuwe website. Je krijgt er zelfs gratis éénmalig een domeinnaam bij!

Klink hieronder op de link en de hosting voor je nieuwe website is snel geregeld.  Kies je hostingpakket. Dan kun je snel beginnen met het maken van je eigen WordPress website

met welk doel wil je zelf een wordpress website maken

Als je een website maakt is het belangrijk dat je weet wat je doel ermee is. Ook is het belangrijk om hoog in Google te komen.

Wil je een website die alleen informatief is of wil je door middel van je website je diensten aanbieden of offerteaanvragen krijgen.

Het kan natuurlijk ook dat je een WordPress website wil maken omdat je een blog begint. Heel erg leuk.

Een webshop is uiteraard ook mogelijk maar dat zal ik een later artikel behandelen.

installeren van wordpress op je hosting pakket in 3 stappen

Voor het installeren van een WordPress site raad ik je aan gebruik te maken van Installatron. Via Installatron kan je gemakkelijk WordPress installeren om zodoende je site te kunnen maken. In deze handleiding leggen we je uit hoe je via Installatron een WordPress installatie doet.

Om WordPress te installeren via Installatron ga je eerst naar het  DirectAdmin paneel . De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket hebt ontvangen!

Stap 1

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waar je WordPress wilt installeren.

Scroll helemaal naar onderen totdat je een aantal applicaties te zien krijgt. Klik vervolgens op “view more“.

Wordpress website

Of klik op de link voor installatron in het lijstje:

Wordpress-website-Installeren
Ontdek hoe je zelf een WordPress website maakt.

Stap 2

Je krijgt nu een overzicht van alle beschikbare applicaties te zien, klik in dit overzicht op “WordPress“.

Stap 3

Daarna krijg je de mogelijkheid om WordPress te installeren. Klik hiervoor op “install this application“.

wordpress-website-maken

Het kan een tijdje duren voordat de pagina geladen is. Je krijgt nu de pagina te zien waar je enkele instellingen kunt wijzigen. In principe zijn de administrator gegevens het belangrijkste. Klik na het doorlopen van de gegevens op “Install“.

Hoe-maak-ik-zelf-een-WordPress-website

De installatie zal nu van start gaan. Het is belangrijk dat de domeinnaam gekoppeld is. Het kan soms voorkomen dat een installatie niet direct slaagt, dit heeft dan te maken met dat je domein pas zeer recent is gekoppeld aan het webhosting pakket. Probeer het in dat geval dan een aantal uur later nog eens.

als je nu in een internetbrowser je domeinnaam intypt zie je meteen je startpagina van je website. Je bent online! Het begin is er, nu moeten we eerst wat belangrijke aanpassingen doen.

2 dingen die je eerst moet doen na het installeren van wordpress

Permalinks aanpassen wordpress website

Wat is een permalink? Een permalink is de url die een pagina krijgt. Standaard staan de permalinks in WordPress niet optimaal ingesteld. Het kan er bijvoorbeeld uitzien als testwebsite.nl/?p=23. Voor

de vindbaarheid is dat natuurlijk waardeloos, wij willen bijvoorbeeld zien testwebsite.nl/contact. Om dit goed in te stellen gaan we in het Dashboard van WordPress naar → Instellingen → Permalinks.

instellen-permalinks

Je komt dan in dit scherm:

permalinks-instellen

Hier kun je kiezen uit een aantal opties

Kies de optie berichtnaam en klik onderaan de pagina op wijzigingen opslaan.

Zo, de permalinks zijn goed ingesteld.

Nu weet je hoe het instellingen scherm er uit ziet. Klik nu op instellingen en dan op Algemeen. Nu kun je bovenaan bij Sitetitel de titel van je website neerzetten, meestal is dat de url van je homepagina bijv. testsite.nl, bij ondertitel kun je de inhoud van je site kort beschrijven.

Homepagina van je wordpress website maken en instellen

Nu gaan we in het Dashboard naar instellingen en dan naar pagina’s, alle pagina’s. Je ziet dat hier standaard al 2 pagina’s zijn gemaakt, de pagina Privacy policy en de pagina Sample page.

De pagina Sample page gaan we nu verwijderen en dat doen we als volgt:Beweeg met je muis over Sample pagina en je ziet het volgende scherm:

pagina-verwijderen-wordpress

Nu klik je op prullenbak en de pagina is verwijderd. Je hebt nu een begin gemaakt met zelf je WordPress website maken.

Vindt je het lastig om zelf een website te maken ? Voor slechts € 249,- maken wij een complete basis website voor je.Heb je vragen stel ze gerust via het contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top